Konstfrämjandet Värmland

2

Konstfrämjandet Värmland

Aktuellt: Februari 2022

Nyheter

 • Pressrelease — Triennalen

  Västernorrland Sju män och tjugofem kvinnor. Det blev resultatet när curatorn för Triennalen, Björn Norberg gjort sitt urval av konstnärer som kommer att medverka i regionen genom tiderna största konstevenemang. Triennalens första öppning äger rum den 7 maj och kommer att presentera verk i en mängd olika material och tekniker – alla med anknytning till regionen.

  Läs mer
 • Hoten mot konsten är hot mot demokratin

  Konstfrämjandet Mattias Irving, Per Hasselberg och Paulina Sokolow skissar upp hotbilden och ger sina bästa tips.

  Läs mer
 • Kraft – Nytt distrikt i Sörmland korsar konst med nätverkande och hållbarhet

  Kraft – Nytt distrikt i Sörmland korsar konst med nätverkande och hållbarhet — Intervju med ordförande Hanna Stahle. Välkomna! Ert distrikt spänner över hela regionen Sörmland med platser som Katrineholm, Nyköping, Gnesta, Eskilstuna och Trosa. På vilket sätt skiljer sig Kraft från Sörmlandsdistriktet?

  Läs mer
 • Förflytta berg

  Kraft (Sörmland) På Solparken i Katrineholm öppnar i juni 2022 en utställningen med namnet Förflytta berg.
  Deltagande konstnärer: Bigert & Bergström, Hanna Ljung och Tina Nykvist.

  Läs mer
 • Det gränslösa vildsvinet

  Läs mer
 • Stort intresse för Triennalen

  Konstfrämjandet Med en dryg vecka kvar till sista datum för intresseanmälan till Triennalen (13.2) har intresset visat sig stort och många har frågor kring det nya upplägget. Konstfrämjandet och curatorn Björn Norberg fortsätter gärna att svara på frågor. Här kommer några exempel som kan vara värda att dela.

  Läs mer