Konstfrämjandet Värmland

2

Konstfrämjandet Värmland

David Kumlin — Kokta kristllz

Först ut är David Kumlin eller Dvd Boring eller Cookin Crystlz. David jobbar under många pseudonymer, rätt vanligt in den konstvärld som David rör sig i.

Vi har under ett antal år följt Davids konstnärskap och förundrats över hans idoga strävan att portionera Disneyestetiken in de former han uttrycker sig i. David kommer från gatukonstscenen med historien i Karlstad och har därefter gått på Konsthögskola i Trondheim och Köpenhamn. Efter Konsthögskolan verkade David ett antal år med ateljé och plats på hemvägen i Karlstad. Nu tycks hans estetik ha hitta hem, med referenser till vårt dagliga bildintag, David vrider och vänder på uttrycket, tekniken är både low och hightech, ljud, bild, prints, vägg eller vad tillfället erbjuder.

David brukar alla digitala medier som står tillbuds och är en flitig användare av sociala medier som plattform för sin estetik och han har många följare på Instagram. Det finns ett ironiskt inslag i Davids arbeten som refererar till samtida uttryck i populärkulturen. Utställningens namn är ”Kokta Kristllz” en ironisk blick på våra föreställningar kring samtida drogkultur och populärkultur. En krock mellan uttryck, politisk korrekthet samt gatukonst i en kaotiskt föreningen. För David är det inget annat än slipade diamanter ur en samling omarbetade verk framryckta i ett utforskande av nya tekniker som legat i långkok. Likt en konstnärens alkemi. (ref. snövit och sju dvärgarna, se bild nedan) Således, Konst när den är som bäst.

På utställningen visar David Kumlin ett urval av digitala prints och videoginglar!

  • Konstfrämjandet VärmlandBergslagsgatan 11B
  • 17 augusti - 1 september 2018Vernissage fredag 17 augusti kl 17-20