Konstfrämjandet Värmland

2

Konstfrämjandet Värmland

Susanne Lund Pangrazio — Sömngång

Sömngång är kanske det stadie som mänskligheten befinner sig i just nu. Här, i vår lilla vrå av livet märks inte förändringarna så snabbt; kanske en dålig skörd som resulterar i dyrare grönsaker i affären, ett kalhygge vi skulle föredra att inte se, ett bensinpris som höjs. Vi kan ändå fortsätta att stillsamt vandra i naturen och följa årstidernas skiftningar. Men samtidigt någonstans längre bort, precis utanför vår sömngång så händer något annat, något viktigt. Kanske borde vi vakna upp från detta trygga, drömlika tillstånd och se vad som händer där ute i verkligheten.

I utställningen ’Sömngång’ porträtteras på ett drömlikt sätt njutningen av att befinna sig långt ute i skogen och respiten från ett larmande samhälle. Men samtidigt gnager också känslan av att någonstans bortanför det vi kan se med blotta ögat händer något som inte kan göras ogjort, en planet har satts i brand.

Susanne Lund Pangrazio (f.1983) är född och uppvuxen i Värmland men bor och verkar numera i Stockholm. Hon har en mastersexamen i Fri Konst från Duncan of Jordanstone College of Art and Design, Skottland (2013), samt en kandidatexamen i Latinamerikastudier från Göteborgs Universitet (2010). Hon har ställt ut i separat -och grupputställningar i Sverige och utomlands vid bland annat Lapua Konstmuseum, Finland; Alma Löv Museum, Östra Ämtervik; Arusha Gallery, Edinburgh och Studio One Gallery, London. Med sin konst vill hon bjuda in betraktaren att reflektera över världen – både den externa och våra inre världar.

  • Bergslagsgatan 11 B Karlstad
  • 15. 11.2019 – 30.11.2019förhandsvisning 15 november 2019 kl 17-20
  • välkommen