Konstfrämjandet Värmland

2

Konstfrämjandet Värmland

Erja Tienvieri – Vägar, träden och älgen

Jag blickar ut i landskapet, länge, en stilla bild, stillbild. En kontrast från mediebruset där bildflödet med dess information svävar runt. En vy, en detalj bjuder in till bild. En speciell stämning finns just den dagen. Motiven finns runt omkring mej och ibland blir det omedvetna val. Stämningar, landskapet och kvarlämnade ting får en plats .

Att få  ställa ut mina grafiska bilder i Karlstad är roligt  då jag är uppvuxen här. 1979  begav jag mej från Karlstad till Stockholm för att studera.

Min konstnärliga utbildning fick jag vid Konstfackskolan och Gerlesborgs konstskola i Stockholm på 80-talet. De senaste åren har jag fått fördjupade kunskaper i grafik på olika grafiska verkstäder i Norden.

Måleriet och färgen har jag arbetat med länge men de senaste åren har grafiken tagit över. Hantverket, själva processen i den grafiska tekniken, är spännande. Grafiken erbjuder traditionella och nya experimentella metoder.  En långsam process där jag trycker bilden själv. Ofta blandar jag olika trycktekniker i en bild.

Jag blickar ut i landskapet, länge, en stilla bild, stillbild. En kontrast från mediebruset där bildflödet med dess information svävar runt. En vy, en detalj bjuder in till bild. En speciell stämning finns just den dagen. Motiven finns runt omkring mej och ibland blir det omedvetna val. Stämningar, landskapet och kvarlämnade ting får en plats .Bilden kommer till då och i processen när den växer fram på pappret. Sen händer det att ett gammalt motiv dyker upp.

Älgen. Jag målade många älgar men vi blev trötta på varandra så det blev ett uppehåll.  Men plötsligt så dyker den upp i samklang med det nya i  grafiken.

 

  • Konstfrämjandet VärmlandBergslagsgatan 11B Kalrstad
  • 22 februari 2019 - 9 mars 2019förhandsvisning fred 22 feb 2019 kl 17-20
  • Välkommen