Konstfrämjandet Värmland

2

Konstfrämjandet Värmland

Sagokonster

Sagokonster, Scen 1

Johan Gaellman, Bild
Adina Magnusson, Text

Konstfrämjandet presenterar en satsning på konst för lite mindre människor. Under hösten kommer utställningen Sagokonst att visas. Den är uppdelad i två etapper och först ut är en utställning med konstnären Johan Gaellman som visar konst inspirerad av ”På andra sidan väggen”, en barnbok av Adina Schnelzer Magnusson.

Det blir en utflykt rakt in i sagans värld och besökarna får titta, lyssna och känna.
Hur är det egentligen att möta sin tvillingsjäl, sin egen spegelbild?
Utställningen kommer att vända sig till bland annat förskolor och skolor men även till alla andra som tycker att sagor är underbart.

Konstnär Johan Gaellman

I ett hus i skogens slut. Scen 2

Henric Westlund
Henric arbetar på en berättelse om ett slags kretslopp som rör sig mellan det synliga och det osynliga, genom insida och utsida. Uttrycket är av sagokaraktär med förenklade tolkningar av träd, hus mm.

Henric skriver:

”För några år sedan var jag med i några samarbetsprojekt som riktade sig mot barn, och med denna utställning vill jag utforska möjligheterna att gestalta berättelsen genom det formspråk som började utvecklas under den perioden.

Det samlade verket består av olika delar skulptur och relief i ungefär samma storleksskala som jag  arbetade i när jag gjorde dockor mm. till barnprogrammet Dafo.”

Konstnär Henric Westlund

Turne i Värmland

Sagokonster visades oxå:

Hemvägen H17

Sunne Bibliotek