Horror Vacui // Nina Zetterquist

I mitt konstnärliga arbete använder jag flera olika material och metoder. Från broderade bilder – måleri – skulptur– måleri och teckning till objekt i återbrukade material. Jag vill finna ett direkt och ärligt tilltal som berör betraktaren, väcker en känsla, allt från svartaste vemod till fnissigaste fniss.

I broderierna och i måleriet står färgen och rytmen i centrum. Jag arbeta i en ”hög tonklang”. I måleriet eftersträvar jag ett textilt anslag och i broderierna finns ett måleriskt inslag.

Skulpturerna som föreställer olika djurväsen, katter och fåglar är gjorda i olika material, betong, gips, lera, mosaik, återbrukat material som gamla rostiga spikar, knappar, gamla verktyg och smycken mm. Återanvändningen ger en stor frihet i och med att materialet är ”skräp” vilket gör det möjligt för en lekfull spontanitet att växa fram. Jag känner en stor ömhet och vördnad för det lite kantstötta, skeva, gamla utnötta och av oss kasserat och bortratat. Det ger också en stor frihet och lekfullhet att arbeta i detta ”skräp material” vilket gör det möjligt för en lekfullhet och spontanitet att växa fram. Att av detta skapa nya ”varelser” som förhoppningsvis kan väcka förundran, nyfikenhet och kanske ett och annat fniss.

Visa alla