Julia Rio

Julia undersöker sambandet mellan skapande och vila, och hur en kan uppnå det naturliga flowet emellan dom, där skapandet blir vilande.

Julia Rio (1991) är en mural och gatukonstnär från Värmland som upptäckte sin passion för hantverk, färg och form vid 10 års ålder. Efter att ha satt upp sitt första virkade gatukonstverk i London år 2013 öppnades en ny port. Det textila översattes snabbt till geometriska och färgglada spraymålade muraler. Hennes abstrakta kompositioner är en samling av mönster och symboler från resor, möten och platser och bjuder in dig till ett parallellt universum där allt är möjligt.

Inspirationen kommer från kraften av hur kvinnor i generationer har berättat historier via textila hantverk och hur det kan föras vidare i en samtida kontext. Julia ser gatorna som vårt gemensamma vardagsrum, en plats där vi alla ska känna oss trygga och inspirerade. Med hennes färgstarka och lekfulla muraler vill hon skapa glädje och naturliga mötesplatser i det offentliga rummet.

Instagram: juliariorio

Hemsida: juliario.com

I den här utställningen integrerar Julia olika hantverks uttryck som en meditativ metod för att uppnå balans. Hon undersöker sambandet mellan skapande och vila, och hur en kan uppnå det naturliga flowet emellan dom, där skapandet blir vilande.

Visa alla