Liv Midbøe — Toward the unknown X 2 Arvika Karlstad

Liv Midbøe har sin bakgrund inom keramik och arbetar i ett utvidgat fält med skulptur, installation, teckning och broderi. Hennes verk rör sig i ett gränsland mellan konst och hantverk där olika idévärldar, tanketraditioner och strategier korsbefruktar varandra.

Som en röd tråd genom konstnärskapet löper meta-projektet: verk som blir självreflekterande och befinner sig i skärningspunkten mellan material, process och idé. Ofta finns där lager av referenser och associationer, genom titlar, materialval och symbolbruk. Med en fenomenologisk utgångspunkt utforskas mötet mellan människa, tid och rum.

I utställningen visas verk från det senaste året. De vävs samman till en berättelse om vår ödesmättade samtid på jorden, människans planetära begränsningar och livets flyktighet. Utställningen i fönstergalleriet är en sorts satellit av utställningen på Konstfrämjandet i Värmland.

Liv Midbøe (f. 1980) är utbildad på Kunsthøgskolen i Bergen, har haft ett flertal separatutställningar, samt deltagit på grupputställningar i Sverige, Norge och internationellt, bland annat i Taiwan och Sydkorea. Hon erhöll Statens arbeidsstipend i Norge 2008-11 och mottog Konstnärsnämndens arbetsstipendium 2015. Hennes arbeten finns representerade på en rad museer och institutioner, bland annat Norske Utenriksdepartementet, Röhsska museet och Nasjonalmuseum i Oslo. Sedan åtta år tillbaka bor och arbetar hon i Arvika.

Vernissage på Konstfrämjandet fredag 31 januari Karlstad kl 17-20

Bergslagsgatan 11 B KarlstadFredag 31 januari kl 17-20

Vernissage & våfflor på Kolonin lördag 1 feb kl 14-16

Kolonins fönstergalleri Koloningatan 42 i Arvika

Utställningen är öppen 31 januari - 15 februari 2020

Kolonins fönstergalleri Arvika

Visa alla