Martin Stråhle / ”-alla är sjuka”

Vi välkomnar Martin Stråhle till karlstad efter att bott och utbildat sig i Norge under en längre tid.

I mitt arbete med måleriet är som regel oftast utgångspunkten materialutforskning. Att försöka finna nya vägar och uttryck i min visuella värld genom att finna ersättare till färg och pensel när jag skapar en bild. Som regel arbetar jag ofta med flera verk samtidigt och parallellt med denna arbetsprocess i ateljén försöker jag också hålla mitt färgsinne och min penselteknik vid liv genom att också måla med pigment och bindemedel på duk och målerierna i utställningen Alla är sjuka är en del av en serie målerier framkomma just så.

Jag har, och vi alla har under en längre tid varit omgivna av sjukdom, sjukdom var även det som förde mig tillbaka till min hemstad Karlstad hösten 2020 och den situationen och sinnesstämningen framkommen av sorg, förvirring, aggression och hopplöshet är vad jag ha velat avbilda i denna serie. Ett tungt orosmoln hängandes över människan, stående tomt stirrande i hopp om bättring. Målerierna har för mig varit ett sätt att kontrollera denna oro och att ge min egen tomma stirrande blick något att fästa ögonen på.

Martin Stråhle (f.1987 , Karlstad, Sverige) Har en Mastergrad i fri konst fr n Fakultetet for Kunst, musikk og design p Universitetet i Bergen (2018). De sista ren har han haft separatutställningar i bland annat: Landsforeningen Norske Malere i Oslo, KRAFT i Bergen, Die Box i Leipzig, Möre og Romsdal Kunstsenter i Molde och Babel Visningsrom for Kunst i Trondheim. Han har ven deltagit i en rad grupputst llningar bland annat H stutstillingen – Kunstnernes hus 2018, där han mottog Norske grafikeres fonds pris f r verket Painted by a free spirit. Unge inviterte – Landsforeningen for norske malere (LNM) och Bare mennesket lager rette linjer – Norsk Billedhuggerforening 2019. Stråhles verk är inköpta av Trondheim Kunstmuseum och Nordland Fylkeskommune. Martin bor och jobbar i Karlstad och i Yttre Enebakk.

Visa alla