Dans bort i vägen…

Fotoutställning av Staffan Jofjell om 80-talets dansbanor och festplatser i Värmland. 4 Juni 2022 - 6 augusti 2022 ALSTERS HERRGÅRD, KARLSTAD

Staffan Jofjell berättar om sin dokumentation över dansbanor och festplatser i Värmland på 80-talet, en tid då dansbana efter dansbana försvann från landskapet.

När Staffan var barn fanns det en festplats inom svagt hörhåll, han var då för liten för att gå dit men när han sedan som fotograf flyttat tillbaka till Värmland åkte han runt under två somrar till många olika folkparker och fotograferade. Lakene, Hagfors, Persberg, Sunnemo, Björneborg, Pusta, Älgsjövallen, Sysslebäck. Vemodiga vackra sommarkvällar i det som kanske föregick festivalernas era. Nu finns parkerna knappast kvar, kanske någon enda sommarfest. Om parken överhuvudtaget finns kvar.

Galleri Östra flygeln. Fri entré. Öppet 11.00-17.00.

Staffan Jofjell

Staffan Jofjell (f.1952) har sedan sin utbildning på Christer Strömholms Fotoskolan på 1970-talet undervisat i foto på olika Folkhögskolor. Han har haft utställningar i bland annat Berlin, Barcelona, London, Manchester och Oslo och producerat bildspel till teatrar, kommuner och landsting.

Galleriet, Östra flygeln

Utställningen är en del av ett nystartad samarbete mellan Konstfrämjandet Värmland, Alma Löv Museum och Alsters herrgård där Konstfrämjandet Värmland och Alma Löv Museum redan tidigare har ett långvarigt samarbete för att samtidskonsten tar en plats i Värmland.

Konstfrämjandet Värmland

Konstfrämjandet Värmland är en öppen och tillåtande organisation, som står i ständig dialog med både medlemsorganisationer och vår omvärld. Konstfrämjandet Värmland har sedan 1976 präglats av främjande arbete i Värmland. Vi är en ideell föreningen som står på tårna inför att möta framtiden tillsammans med konstnärerna och samtidskonsten.

Konstfrämjandet Värmland

Alma Löv Museum

Alma Löv Museum är ett samtidskonstmuseum i Västra Ämtervik, Sunne som består av ett tiotal paviljonger utspridda i naturen och den stora huvudbyggnaden Paleis Oranjestraat med tre våningar var det finns både teatersalong, utställningssalar och café.

Alma Löv Museum

Visa alla