Videoteket / TPM

Målet är att skapa arenor för videokonst i Värmland. Kolla in och se hur du kan hjälpa till!

Konstfrämjandet Värmland har alltid haft ambitionen att bjuda in så många som möjligt i konstvärlden.

Vi ser det som intressant att skapa en arena på landsbygden. I samarbetsprojekt tillsammans med andra aktörer i arrangemangs-lokaler på landsbygden. Konstfrämjandet stärker konsten och konstnärens roll, ökar delaktigheten inom konstområdet och initierar projekt utifrån samverkan och långsiktighet.

Videokonst
Konstnärer som hittills har kunnats erbjudits genom videoteket har varit Sara Broos, en hyllad dokumentärfilmare från Östra Ämtervik samt videokonstnären Jörgen P Karlsson från Karlstad.

Sara visade ett antal filmprojekt, novellfilm och experimentfilm. En beskrivning av hennes mångsidiga konstnärskap där allvar och liv blandas i en härlig mix.

Jörgen visade ett antal konstvideofilmer där det måleriska inslaget är påtaglig även det dråpliga överraskningsmoment, där man som bektrakare inte får det väntande.

TPM 3
TPM 3 (titta på mig 3) är ett filmprojekt och samarbete med KC mitt. Målet med projektet är att presentera konstnärskap på oväntande arenor.Först ut är två filmer med glaskonstnärerna Håkan Blomqvist och Karin Westman från Högboda och Uppsala. Den andra filmen beskriver konstnärskapet hos konstnär Cecilia Stigevik på ett intimt sätt.Totalt i tid omfattar filmerna 16 min. Håkan och Karins film beskriver deras produktion och visar även processen i deras arbete. Cecilias film beskriver ett konstnärskap och visar även Cecilia mångsidiga produktion.

Vad vi kan erbjuda
Vi kan erbjuda en visningsmonitor/TV även skicka filmerna i olika format för visning i vid det egna arrangemanget. Vi kan kan erbjuda filmerna på DVD eller USB.

Visningen av filmerna kan göras tyst eller med ljud. Vad som kan vara bra är visning med hörlurar. Filmerna passar bra att loopas.

TPM 3 kan beställas och visas för fraktkostnaden. Alla rättigheter för filmerna ägs av projektet.

TPM3

Har visats på;

Karlstad Bibliotek
Hagfors Bibliotek
Filipstads Bibliotek
Kils Bibliotek
Hammarö Bibliotek
Degerfors Bibliotek
Torsby Bibliotek
Årjängs Bibliotek

Videoteket

Har visats

Arvika Bibliotek
Grums Bibliotek
Forshaga Bibliotek
Kils Bibliotek


Alla konstfilmer äger konstnären upphovsrätten. Vi har olika förslag på konstvideo paket som visas i loop med hörlurar. Konstvideotekpaketet som presenteras är ett exempel.

Samarbete med KC-mitt


Beställes

Visa alla