Johan Svensson

Johan Svenssons arbetar i en mängd olika tekniker; skulptur, installation, teckning och animation. Hans konst berör ofta vår tids verklighet, vardagliga fenomen, dagspolitiska händelser, fenomen från populärkulturen. Omkastningen av det bekanta till det groteska är en drivande metod i hans konstnärskap.

På utställningen i Årjäng visar han tre skulpturala verk och två teckningsserier. Verket Screaming Fields of Sonic Youth kan ses som en hyllning till kassettbandet som objekt samtidigt är det en hyllning till rockbandet Sonic Youth som upplöstes tidigare i år. Verket kan liknas vid en dödsruna över en epok som gått i graven.

Skulpturerna Tiger Woods 2 fot 2 tum och Anna Anka gestaltar på olika sätt figurer som uppstått i spänningsfältet mellan fiktion och verklighet.

Verket Veckans sju dvärgar förhåller sig till löpsedel och dess behov av att ständigt ha nya rubriker. Teckningsserien Absurda infall presenterar bland andra teckningarna Some of My Best Friends Are Me. Pelaren i utställningsrummet har används som en affischeringsplats där man kan se spår av reklam och alternativa budskap.

www.johansvensson.net

Visa alla